Vastaako yrityksesi tietoturva kyberturvallisuuslain vaatimuksia?

Tietoturva on keskeinen osa nykyaikaisen yrityksen toimintavarmuutta, kilpailukykyä ja lakisääteistä velvollisuutta. Suomessa 8.4.2025 voimaan tullut kyberturvallisuuslaki, joka perustuu EU:n NIS2-direktiiviin, velvoittaa monia eri toimialojen organisaatioita vahvistamaan tietoturvaansa merkittävästi.

Yrityksen on huolehdittava siitä, että sen tietoturvakäytännöt ovat ajan tasalla sekä mahdollisiin riskeihin on varauduttu ja toiminta täyttää viranomaisvaatimukset. Tähän tarpeeseen vastaavat Cyber Audit Companyn tietoturva-auditoinnit ja riippumattomat varmennusraportit, jotka muodostavat yhdessä tehokkaan työkalupaketin vaatimustenmukaisuuden arviointiin ja kehittämiseen.

Kyberturvallisuuslaki ja sen keskeiset vaatimukset

Kyberturvallisuuslaki velvoittaa erityisesti kriittisillä toimialoilla toimivia yrityksiä – kuten energia-, terveydenhuolto-, liikenne- ja digipalvelualan toimijoita – varautumaan tietoturvariskeihin ja raportoimaan mahdollisista häiriöistä.

Keskeiset velvoitteet:

Tietoturva-auditoinnit – nykytilan läpivalaisu

Tietoturva-auditointi on järjestelmällinen prosessi, jossa ulkopuolinen taho arvioi yrityksen tietoturvan tilaa, käytäntöjä ja hallintamalleja verrataan suhteessa vaatimuksiin sekä hyviin käytäntöihin. Auditointi tuo helposti esiin puutteet, vahvuudet ja kehityskohteet.

Auditointi voi kattaa esimerkiksi seuraavat osa-alueet:

  1. Tekninen tietoturva: Suojausratkaisut kuten palomuurit, pääsynhallinta, tietojen salaus ja haittaohjelmien torjunta.
  2. Organisatorinen tietoturva: Tietoturvapolitiikat, roolit ja vastuut, henkilöstön koulutus ja tietoturvatietoisuus.
  3. Fyysinen tietoturva: Tilaturvallisuus, kulunvalvonta ja varmistetut toimintaympäristöt.

Auditoinnin tulosten perusteella yritys saa selkeän kuvan siitä, missä määrin se täyttää kyberturvallisuuslain vaatimukset, ja missä kohdin tarvitaan toimenpiteitä.

Varmennuslausunto on osoitus vaatimustenmukaisuudesta

Auditoinnin perusteella yritys voi halutessaan teettää riippumattoman varmennuslausunnon, joka osoittaa, että sen toiminta täyttää kyberturvallisuuslain tai muun valitun viitekehyksen vaatimukset (esimerkiksi yleiset IT-kontrollit, SOC 2 tai ISO 27001).

Varmennusraportti tuo monipuolista lisäarvoa:

Tietoturva-auditoinnit ja riippumattomat varmennuslausunnot ovat käytännönläheisiä ja tehokkaita keinoja varmistaa, että yrityksen tietoturvakäytännöt ovat ajan tasalla ja täyttävät kyberturvallisuuslain vaatimukset. Ne auttavat ennakoimaan uhkia, vastaamaan sääntelyn vaatimuksiin ja rakentamaan luottamusta sidosryhmissä.

Oikein toteutettu tietoturva on kilpailuetu – autamme tässä mielellämme

Me Cyber Audit Companyssa teemme monenlaisia räätälöityjä tietoturva-auditointeja. Voit lukea niistä lisää verkkosivuiltamme. Ota meihin yhteyttä, niin käydään yhdessä läpi yrityksenne tietoturva-asiat ja laitetaan ne vaatimusten mukaiseen kuntoon.

Cyber Audit Company

Tilaa kybertarkastus yrityksellesi jo tänään!

Yrityksen tietoturva-asioissa ei kannata aikailla. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yrityksenne tilanne!

Lisää artikkeleita

Smishing + Vishing + Quishing = Phishing

Smishing + Vishing + Quishing = Phishing

Jos et tunnista otsikon sanoja, voi yrityksessänne olla syytä harkita tietoturvakoulutusta. Varmaan jokainen on joskus törmännyt kalastelijaan: Tekstiviesti ja sähköposti pikaisesti noudettavasta paketista – jota ei ole tilattu, tiedustelu sähköpostitilin …

Lue lisää
Helsinki Business College – Kybertarkastuksesta huikea hyöty

Helsinki Business College – Kybertarkastuksesta huikea hyöty

Asiakkaamme Helsinki Business College on työelämälähtöinen ammatillinen oppilaitos, joka kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia liiketoiminnan, tietotekniikan sekä viestintätekniikan aloille. Helsingin Pasilassa sijaitsevalla yksityisellä koululla on vuosittain noin 3 500 opiskelijaa. Teimme alkuvuodesta Cyber …

Lue lisää
Kybermonitorointi – tietoturvauhkien jatkuva seuranta

Kybermonitorointi – tietoturvauhkien jatkuva seuranta

Monessa yrityksessä sammutetaan valot työpäivän päätteeksi, lukitaan ovet ja kytketään hälytysjärjestelmät päälle. Tämä on tärkeää, mutta miten varmistetaan organisaation tietoturva? Kumpi olisi pahempi: kotimatkalla kadonnut läppäri vai pilvipalveluun kirjautuessa tapahtunut …

Lue lisää